nl

Er was eens van Bambam dagboek

Een sprookje, ooit eens geschreven voor: http://www.bigbam.nl/er-was-eens/


Er was eens een klein tomaatje van een paar weken oud, een vrouwtje had hem ooit in de tuin gezaaid. Het tomaatje genoot graag van de zon en een beetje water wat het vrouwtje naar hem bracht in een gietertje.


Omdat het vrouwtje had gehoord dat praten tegen planten goed was, babbelde ze aan een stuk door tegen de tomatenplant.


Eerst vond het kleine tomaatje dit reuzen gezellig maar na enkele weken werd het rode tomaatje iets geirriteerd van het gekwebbel.


Hij besloot niet langer klein te blijven zodat hij ook weg mocht, net als alle andere tomaten die werden opgehaald voor de groenteveiling.


Het tomaatje had gehoord dat hij veel moest drinken en veel voedingsstoffen moest opnemen om te groeien en dat deed hij dan ook, helaas kwam wel het vrouwtje steeds tegen hem aanpraaten. Zij zag het als steun aan het rode tomaatje wat maar niet wilde groeien maar het tomaatje, dat inmiddels al een aardige tomaat was geworden werd het leipe gezeur van die ouwe tang helemaal zat.


Toen het vrouwtje weer eens met haar gieter kwam om de tomatenplant te bewateren, begon het vrouwtje weer te kwebbelen als een kip zonder kop. De tomaat wilde zo snel mogelijk weg en zoog zichzelf helemaal vol met water en voedingstoffen waardoor de tomaat zienderoogde groeide, de tomaat dronk en dronk tot het kwebbelde vrouwtje klemgedrukt tussen de tomaat en de muur van het huis stond.


HOUD IN GODSNAAM EENS JE BEK DICHT ALS JE ME WATER GEEFT brulde de tomaat.


Het bloed droop uit het vrouwtje dr lichaam, ze was uitgeperst. Haar bloed vloeide de aarde in, bij de stam van de tomatenplant en zo zijn de vleestomaten ontstaan.


     Dagboek begin

Laatste bericht

Coolchick
Jun 18 '16
Omg! Ik dacht "Ooh zo schattig" een verhaaltje over een klein tomaatje"... Ja niet dus! Wat een plottwist XD Haha :p Had ik niet verwacht!
Bambam
Jun 19 '16
De reden dat dit stukje geschreven was, was een kleine frustratie. Een persoon die ons bij ieder bezoek weer de tuin in riep om te kijken naar alle groeiende en bloeiende platen in haar tuin ;)
Log in om een bericht te plaatsen

Artikel

Door Bambam
Toegevoegd Jun 17 '16

Tags

Stem

Jouw waardering:
Totaal: (0 rates)

Archief